Top Menu

11 Mayıs 2024 Cumartesi 

Resimli  Site içi  Google 

ANA SAYFA
TULUMBA TATLISI
 
romanshorn
 
 
 
 
 
 
6 Temmuz 2009
5 yumurta

1 bucuk bardak yogurt

1 bardak süt

1 bardak sivi yag

yarim paket kabartma tozu

1 paket vanilya sekeri

6 bardak dolusu un

ayriyeten kizartmak icin sivi yag

serbeti icin 750 gr su

1 kg seker

biraz limon suyu yada kücük bir parca limon

YAPILISI:

serbeti aksamdan kaynatirsaniz daha iyi olur kaynadiktan sonra altini kisin yarim saat yavas yavas kaynatin biraz koyu olmasi gerekiyor.

baslamadan önce hamuru icine katip sIkmak icin bir torba. hamuru kesmek icin mutfak makasi. cevirmek icin bir masa hazirlayin.

önce bir kaba yumurtalari kirin biraz cirpin daha sonra yogurt, süt, sivi yag ekleyip gene cirpin kabartma tozu ve vanilya sekerinide ilave edin en son olarak unu yavas yavas katarak yogurun kivamini anlamak icin bir kasiga hamur alip yan getirince hemen akmiyorsa hamu kivamindadir. tabii bu arada kizartacagimiz tencereye yagi koyu altini acin .

yogurdugumuz hamuru bir kasik yardimi ile torbaya doldurun isinmis yagin icine istadiginiz büyüklükte sIkin arzuya göre halka seklindede yapabilirsiniz.

kizaran tulumbalari bir ma$a yardimi ile serbetin icine alin tekrar ikici ayni islemi yapincaya kadar ara sira bir yandan serbetin icindeki tulumbalari karisririn ikinci tulubalar kizarmaya baslayinca serbetteki tulumbalari bir tepsiye alin aldiginiz kap biraz genis olsun sicakken üstüste olursa yumusaya bilir sicak yada soguk arzuya göre servis yapin.

afiyet bal seker olsun.

buda benim yaptigim tatlim umarim begenirsiniz.



Facebook'ta Paylaş


    Gönderen : romanshorn        Tarih : 6 Temmuz 2009        Hit : 6491

Yorum Eklemek İçin Üye Olun / Giriş Yapın


Yorum Yazmak İçin Üye Seviyeniz Yetersiz

Lütfen

Üye Girişi Yapınız   Veya  Üye Olunuz

 

Anasayfa  İletişim